nyomtató telepítése

nyomtató telepítése windows nyomtató telepítése xp nyomtató telepítése cd nélkül nyomtató telepítése androidra nyomtató telepítése mac

 

Nyomtatás Windows alatt

A nyomtatótelepítés legáltalánosabb módja a számítógéphez történő közvetlen csatlakoztatás. Az ilyen nyomtatót helyi nyomtatónak nevezik.

Ha a nyomtató univerzális soros buszon (USB) csatlakozó modell, a Windows rendszer valószínűleg automatikusan felismeri és telepíti azt a csatlakoztatást követően / Windows 7 esetén valószínű / .

Ha a nyomtató vezeték nélküli hálózaton (Wi‑Fi) keresztül csatlakozik a számítógéphez, az Eszköz hozzáadása varázsló segítségével telepítheti a nyomtatót.

 

Ha probléma merül fel a nyomtató telepítése során , vagy a telepítés sikeres, de a nyomtató mégsem használható, lehetséges, hogy telepítenie vagy frissítenie kell a nyomtató illesztőprogramját, hogy az kompatibilis legyen a Windows rendszer verziójával.

Néhány illesztőprogram a Windows rendszerben található, néhány a Windows Update webhelyen keresztül érhető el, vagy már a számítógépre került a hardver telepítésekor, és készen áll a telepítésre. Más esetekben a nyomtató gyártójától kapott CD- vagy DVD lemezről telepíthető az illesztőprogram. Ezen illesztőprogramok telepítéséhez kövesse a következő lépéseket. Ha az illesztőprogram még nincs a számítógépen, és CD- vagy DVD lemezzel sem rendelkezik, próbáljon meg letölthető és telepíthető illesztőprogramot keresni a gyártó webhelyén.

 

Nyomtatás Android telefonokról

Az Android okostelefonokról, tablet számítógépekről és notebookokról az ePrint, mind pedig a nem-ePrint HP nyomtatókra nyomtathat.

Az internetre vezeték nélküli hálózaton keresztül csatlakozó HP ePrint nyomtatóval lehetséges a mobil nyomtatás, valamint az ePrintCenter alól előre formázott tartalom küldése. Számos 2010-ben és azt követően piacra került HP nyomtató támogatja az ePrint és mobil nyomtatást.

 

A Google mindenki számára elérhetővé tette a Cluod Print nevű szolgáltatást, ami leegyszerűsíti a dolgot. A nyomtatáshoz HTML5-képes böngészőre van szükségünk (Android 2.1+) és egy Windowsos számítógépre. A Cloud Print még eléggé gyerekcipőben jár, ugyanis egyedül a Gmail mobil oldalán tudjuk felhasználni, ott azonban a mellékletek (pdf, xls, stb…) kinyomtatására is képes.

Chrome-ban hozzá kell rendelnünk a nyomtatóinkat a Google fiókunkhoz. Ehhez nyissuk meg a böngésző beállításait, majd a ‘Motorháztető alatt’ nevű lapfül legalján kattintsunk a ‘Bejelentkezés ide: Google Cloud Print’ feliratú gombra. A szokásos bejelentkezési adatok megadása után készen is vagyunk. Innentől kezdve a leveleinket a gyorsan kinyomtathatjuk, a Gmail jobb felső sarkában levő legördülő menü segítségével. Ugyanezt megtehetjük a mellékletekkel, a nevük melletti ‘Print’ feliratra nyomva.
A közeljövőben várhatóan a Gmail alkalmazás is kihasználja a Cloud Print lehetőségeit, valamint várható hogy a gyári Android böngészőt is felruházzák ezzel a képességgel.

 

Nyomtató telepítése Macintosh OS X környezetben

USB-nyomtató csatlakoztatható az útválasztóhoz, és használható hálózati nyomtatóként, ha olyan operációs rendszert használ, amely támogatja a nyomtatást az internetes nyomtatóprotokoll (IPP) alapú nyomtatókkal. A Macintosh OS X 10.3 és későbbi verziói beépített módon támogatják ezt a funkciót.

Mielőtt nyomtatóját nyomtató-kiszolgálóhoz csatlakoztatná, fontos a nyomtató gyártójától kapott illesztőprogram telepítése minden egyes olyan számítógépre, amely használni fogja a nyomtatót.

  1. Csatlakoztassa az USB-nyomtatót a számítógép egyik USB-portjára.

  2. Telepítse a nyomtatót a megjelenő telepítési utasítások alapján.

  3. Nyomtasson tesztoldalt, hogy meggyőződjön a nyomtató helyes működéséről.

  4. Kapcsolja ki a nyomtatót

segítség nyomtató telepítéséhez fénymásoló telepítés szkenner telepítése csatlakoztatása hálózati nyomtató telepítése szervíz szerviz javítás javitása

NYOMTASSON Ön is ÖTÖDÁRON!